Hemelvaartweekend 14 - 17 mei 2015

Enbloc - 04 februari 2015

Waarvoor doen we het?

Jaarlijks krijgen meer dan 38.000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben (cijfer Stichting Kankerregister). Waar draait het om voor al deze mensen? Hogere overlevingskansen en een betere levenskwaliteit tijdens en na de behandeling. Op die twee vlakken is wetenschappelijk onderzoek dus broodnodig, maar precies daar loopt het soms mis. Vaak is dit soort patiëntgericht onderzoek namelijk commercieel minder interessant, waardoor de farmaceutische industrie er niet in investeert. En de middelen die de overheid ter beschikking stelt, zijn beperkt. Daarom springt Kom op tegen Kanker bij. Wij investeren in onderzoek waar de financiële nood het hoogst is en dat een directe invloed heeft op het leven en welzijn van de patiënt. De netto-opbrengst van de 1000 km gaat hiernaartoe. Zo maken we dus voor heel wat kankerpatiënten rechtstreeks het verschil.

Elk jaar steunt Kom op tegen Kanker een ander soort onderzoek. In 2015 fietsen we voor onderzoek naar de oorzaken en aanpak van therapeutisch falen. Steeds meer kankerpatiënten worden met succes behandeld door de beschikbaarheid van efficiënte strategieën (chirurgie, radiotherapie, medicamenten …). Toch blijkt een aantal patiënten niet of slechts tijdelijk geholpen te kunnen worden door deze behandelingen. De oorzaak van dit therapeutisch falen is vaak dat de tumor resistent is tegen een behandeling of dat tijdens de behandeling resistentie ontwikkeld wordt. Het na verloop resistent worden van uitgezaaide tumoren tegen beschikbare kankertherapieën vormt bovendien e belangrijkste reden waarom patiënten met kanker overlijden.

Centraal staat de ontwikkeling van nieuwe behandelingsstrategieën om resistentie en therapeutisch falen in het algemeen te voorkomen of te omzeilen. Het doel is zoals steeds om de overlevingskansen en de levenskwaliteit van de kankerpatiënt te verbeteren.

Elke ochtend fietsen de pelotons vanuit Mechelen naar een middagstad, een gastvrije gemeente met een hart voor Kom op tegen Kanker. In de namiddag fietsen ze terug naar Mechelen. De middagsteden zijn achtereenvolgens Dilbeek (14/05), Wevelgem (15/05), Heers (16/05) en Vorselaar (17/05). In het rennersdorp kunnen de fietsers de benen strekken, een middagmaal eten, de namiddagrit eventueel doorgeven aan een teamgenoot, vrienden en familie ontmoeten …

Elke dag is dus opgedeeld in een voor- en namiddagtraject. Halfweg elk traject, ongeveer na 60 km, houden we een kwartier halt om bij de bevoorrading het krachtenarsenaal weer aan te vullen. Net als vorig jaar werken we opnieuw met het lussensysteem, waarbij drie pelotons ’s morgens de ene richting nemen en de overige twee pelotons de andere richting. ’s Middags komen alle pelotons samen in de middagstad, en na de middag leggen ze het respectievelijke andere lusgedeelte af.

Er zijn drie snelheden (gemiddeld 24, 27 en 30 km/u), verdeeld over vijf pelotons:

Het parcours is ook te bekijken via http://www.1000km.be/parcours2015

Contactinformatie

Enbloc4Cycling
Enbloc4Cancer
Adres:
Groenstraat 63
3370 Boutersem
België
T: +32 473 55 02 25
E: michel.vaes@yahoo.com

- Registratie nr: 170-039-416
- BICCODE nr. : KREDBEBB
- IBAN nr. : BE 14 733-1999 999-83
 

Volg ons op facebook

Referenties